Merkintälaitteet

Merkintälaitteet : Maahantuomme ja toimitamme johtavien laitevalmistajien laadukkaat teollisuusmerkintälaitteet ja -järjestelmät eri teollisuuden sektorien tarpeisiin.

 

Monipuolisesta laitevalikoimasta löytyy viimeisintä huipputeknologiaa hyödyntävät leimalaitteet. Mustesuihkutulostimet, lasermerkintä, etiketöintilaitteet, tarratulostimet, jne. laitteet soveltuvat tuotantolinjalla niin liikkuvan, kuin paikalla olevan tuotteen merkitsemiseen haasteellisissakin tuotanto-olosuhteissa.

Mitä Tuote- ja pakkausmerkintä tarkoittaa

Tuote- ja pakkausmerkintä on tapa yksilöidä, vakuuttaa oikeellisuus tai jäljittää jokin esine tai tuote. Merkintä tuo esille tuotebrändin, standardin, omistusoikeuden, laatujärjestelmän, ympäristöjärjestelmän ja muita kuluttajalle tärkeitä pakkaustietoja kuten parasta ennen -päiväyksen.

 • Pysyvä ja vaihtuva merkintä.
 • Pysyvässä merkinnässä merkkaus jälki ei vaihdu esim. logo, pakkaussymboli, viivakoodi jne. Usein nämä on painettu pakkaukseen valmiiksi tai muovituotteissa muotti jäljentää näitä tietoja.
 • Vaihtuva merkintä puolestaan on jokin sellainen tieto, joka vaihtuu jatkuvasti kuten mm.parasta ennen -päiväys, laatujärjestelmän merkinnät kuten kellonajat, sarjanumerot jne.
 • Merkintätekniikat: Merkintä voidaan suorittaa eri laitteilla, joiden tekniikka vaihtelee, kuten mustesuihku, laser, etiketöinti jne.
 • Merkintä asiakaskohtaisesti kuten metsä-, elektroniikka-, elintarviketeollisuus jne.
 • Merkinnän laajuus. Merkintä voidaan jakaa pienmerkintään kuten konttorileimasimet. Suurmerkinnässä kyse on monimutkaisista järjestelmistä esim. merkintöjen määrän ollessa suuri laitteistoon liitetään eri tekniikoita kuten robotteja, tiedonsiirtolaitteistoja sekä muita oheislaitteita. Tyypillinen kohde voi olla elintarviketeollisuuden maitopurkin merkintä tai terästehtaan levynmerkintä.
 • Viranomaismääräys merkinnästä. Merkintä voi olla standardisoitua viranomaisten määräämää, kuten
 • Tuotteeseen liittyvä parasta ennen -päiväys
 • CE-merkintä
 • Tuotetta kuvaava standardi symboli esim. sähkömerkintä
 • Pakkauksiin ja tuotteisiin liittyvä IPPC (merkintä). Merkinnän tehtävä on myös jakaa kuluttajille selkeää tuote informaatiota. Merkinnän lähtökohtana voi olla myös, tehtaan halu merkata informatiivista laatujärjestelmä merkintää, kuten valmistusaikaa, sarjanumeroa, eränumeroa jne. Lähtökohtana voi olla myös kaupan vaatimukset, kuten viivakoodi, jolla helpotetaan vähittäiskaupan ketjun rutiineja. Jäljitettävyys on myös yksi lähtökohta. Jäljitettävyydellä halutaan selvittää takuuseen liittyvää aikajanaa tai onko tuote ylipäätään piraattituote vai tehtaan oma tuote. Jäljitettävyys voi olla myös omistusoikeuteen liittyvä turvamerkintä.
 • Merkinnän luettavuus  Mustesuihkutekniikka voi olla näkyvää tai näkymätöntä. Näkymätön merkintä voidaan toteuttaa mm. UV-värin avulla, jolloin se saadaan näkyväksi UV-lampun avulla. Viiva- ja 2D-koodit puolestaan vaativat lukijaa, eikä niitä voi muuten muuttaa luettavaksi informaatioksi.

teollisuusMerkintälaitteet

Lasermerkintälaitteet
Mustesuihkukirjoittimet
Etiketti/Tarratulostimet
Etiketöintilaitteet

Teollisuuden alat

Puu- ja metsäteollisuus
Konepaja- ja metalliteollisuus
Elintarviketeollisuus
Panimoteollisuus
Lääke- ja kemianteollisuus
Muovi- ja kumiteollisuus
Elektroniikkateollisuus
Kosmetiikkateollisuus
Tekstiiliteollisuus

Käyttötarkoitukset

Eränumeroinnit
Lineaariset viivakoodit
2D -koodit
Koodatut merkinnät
Päiväysmerkinnät
Parasta ennen päiväykset
Muut pakkaus- ja tuotemerkinnät
Sahatavaran pääty- ja laivausmerkinnät, päätyleimat

Pintamateriaalit

Puu-/ sahatavara
Muovi (Muovilaadut pe, hdpe, pa, pur, pp, abs ym.)
Metalli
Paperi, kartonki, pahvi
Lasi
Pakkauskalvot
Nahka ja kankaat
Pinnoitetut materiaalit
yms.